A keresztény egyházak vezetőinek újabb árulásáról

 Forrás: http://kuruc.info/r/7/95086

Volt a börtönben egy Barabás nevű rab, akit a lázadókkal együtt tartóztattak le. Ezek egy zendülés alkalmával gyilkosságot követtek el. Amikor a tömeg felvonult, kérte a szokásos kegyet. Pilátus megkérdezte: „Akarjátok, hogy szabadon engedjem nektek a zsidók királyát?” Mert tudta, hogy a főpapok csak irigységből adták kezére. Ám a főpapok felizgatták a tömeget, hogy inkább Barabás szabadon bocsátását kérje. Pilátus ismét megkérdezte: „Mit csináljak hát azzal az emberrel, akit ti a zsidók királyának mondtok?”
Azok újra ezt kiáltozták: „Keresztre vele!”
Mk 15, 8-14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Katolikus, református és evangélikus egyházi vezetők közös állásfoglalásban utasították el csütörtökön, hogy nemrég Baráth Zsolt jobbikos képviselő felszólalásában „felidézte a tiszaeszlári vérvádat”, „amelynek felemlegetése egyedül az indulatkeltés eszköze lehet”. A dokumentumot Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia zsidó elnöke, Bölcskei Gusztáv besúgó püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke és Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, a volt izraeli főrabbi egyik rajongója írta alá.

Úgy fogalmaztak: egyházi vezetői szolgálatuk kötelezi őket arra, hogy szót emeljenek a „gyűlöletkeltés ellen” (de a magyarellenes zsidó vagy cigány gyűlöletkeltés ellen soha nem emelnek szót – a szerk.). Emlékeztettek Krisztus tanítására: „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!” (ami viszont senkit sem akadályoz meg az igazság kimondásában – a szerk.), hozzátéve: „hitünk, emberségünk semmilyen körülmények között nem fér össze az antiszemitizmussal, a vallási közösségek, népcsoportok elleni gyűlöletkeltéssel”.
Az egyházi vezetők „különösen is aggasztónak” találják, hogy a gyűlöletkeltő beszéd a Parlament falai között hangzott, hangozhatott el. Hangsúlyozták: a magyar törvényhozásnak, a politikai közbeszédet meghatározó képviselőknek, politikusoknak fokozott felelősségük van a „gyűlöletkeltéssel való szembeszállásban” (kivéve persze, ha az magyarok ellen irányul, csonka határokon innen és túl – tehetjük hozzá).
(MTI nyomán)

Az egyházi vezetők magyarellenes állásfoglalása után remélhetően többé senkinek sem maradt illúziója azzal kapcsolatban, miféle idegen érdekek szolgálatában áll a három „történelmi” keresztény felekezet vezetése. De az egyházaik nevében megszólaló gazfickók nem csupán a magyar nemzetet árulták el, hanem az egyetemes emberi és erkölcsi elveket is sárba tiporták kétségbeesett megfelelési igyekezetükben.

A nyilatkozat üzenete a gondolkodó magyar emberek számára ugyanis az alábbi pontokban foglalható össze:

1. Az erősek és hatalmasok parancsának engedelmeskedni kell, mindenkor és minden áron, még akkor is, ha az utasítás úgy szól, hogy a védtelenekbe és saját népünk tagjaiba kell belerúgni.
2. Az Igazság egyáltalán nem számít.
3. Ha bárki is a hatalmon lévők érdekei szempontjából veszedelmesnek látszó kijelentést tesz, meg kell bélyegezni és el kell átkozni az illetőt, de tilos vizsgálni, hogy mennyi az igazság abban, amit mondott.

A három keresztény felekezet vezetője tehát megtagadta a Hazát, az Igazságot és a Becsületet. Szeretnék emlékeztetni arra, hogy a keresztény egyházak élén álló személyek soraiban igen jelentős volt azoknak a száma, akik kiszolgálták a kommunista rendszert, sőt számosan közülük a diktatúra titkosrendőrségével is együttműködtek. 1990 után pedig a keresztény felekezetek irányítói a legcsekélyebb lelkiismeret-furdalás nélkül álltak hazánk új gyarmatosítóinak a szolgálatába. A papság és a hívek pedig tűrnek és hallgatnak, elfelejtkezve arról, hogy aki nem áll ki saját népe, az elnyomottak ügye és az Igazság mellett, nem méltó a keresztény névre.

Perge Ottó – Kuruc.info

2 hozzászólás

Add a Comment
  1. Justicia var der HU

    Sajnos a cikk tartalma a szomoru, de valos igazsaggal bir.
    Ha az ember a mainstream-en kivül informalodik abszolut tetten erhetö az a teny, hogy a vilagszerte hegemoniara törekvö cionista, Jew-Khazar bünszövetseg, mar a törtenelem soran, ember-emlekezet ota, es jelenleg is folyamatosan Isten es emberiseg ellenes tevekenyseget folytat.
    Minden kulcsfontossagu pozicioba a sajat embereit es berenceit ülteti. Az egyhazak sem kivetelek.
    Feltünö, hogy igen sulyos ügyekben sem szolalnak meg, pl. az orszag peldatlan rabszolgasitasa, a devizakarosultak kizsigerelese, merhetetlen szenvedeseivel kapcsolatos öngyilkossagai tetinketeben hallgatnak.
    Justicia van der HU

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük